Firma aitab Uus-Meremaa päästeametil hallata

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kuldkepi (vasakul) ja Rainer Kivimaa asutatud Gantticu klientide hulka kuuluvad Siemens, Motorola ja Thomson Reuters.
Indrek Kuldkepi (vasakul) ja Rainer Kivimaa asutatud Gantticu klientide hulka kuuluvad Siemens, Motorola ja Thomson Reuters. Foto: Margus Ansu

Gantticu juhatuse liikme Indrek Kuldkepi sõnul on kolm aastat tagasi asutatud ettevõtte juured 2002. aastas, mil spetsialiseeritud laotarkvara puudumise tõttu hakati puidutööstuse jaoks, kus ta toona tegutses, arendama Woodware’i nime kandvat lahendust.

«Mööda firmasid käies nägime, et igal pool olid seintele kleebitud Excelis tehtud kollased ruudukesed, kes millal mida teeb. Meil oli samasugune Exceli tabel ja igal teisipäeval koksisime üksteisel selle tabeli ümber päid lõhki, et kes on kelle tootmisaja üle broneerinud. Tootmise planeerimise jaoks rakendust ei olnud,» meenutas Kuldkepp.

Seejärel leidsid tulevased Gantticu asutajad internetist ühe Inglise tarkvara, mis «peaaegu toimis», mille järel osteti kallis Kanada tarkvara «mis toimis juba enam-vähem, aga mitte rahuldavalt», misjärel sai Kuldkepil mõõt täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles