Klaas: rahvusringhääling peaks keskenduma senisest enam noortele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Liis Treimann

Oma tänasel istungil Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse ja nõukogu esindajatega soovitas riigikogu kultuurikomisjon keskenduda senisest enam noorte kaasamisele ja huvi tekitamisele ERRi programmide vastu.

«Keskne küsimus on, kuidas noort põlvkonda saada kvaliteetse ja tasakaalustatud sisu juurde. Kindlasti peab rahvusringhääling mõtlema enam selle peale, kuidas kõnetada noori selles keskkonnas, milles nad viibivad,» ütles kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas.

Klaasi sõnul peaks rahvusringhääling ära kasutama uue meedia võimalused. «Soovitame nii uue meedia sisu kui interaktiivse õpikeskkonna arendamist koostöös sihtasutusega Kultuurileht, haridus- ja teadusministeeriumi, kirjastuste ja teiste asutuste ning äriühingutega,» ütles Klaas.

Kultuurikomisjon jäi rahule ERRi tööga ja nõukogu tegevuse aruandega, mida täna istungil esitleti. ERR on igal nädalal kontaktis üle miljoni inimesega ja ligi 50 protsendi muukeelsete inimestega Eestis. ERRi usaldusväärsus on kasvanud, telekanalite vaadatavus ning raadiokanalite kuulatavus on hea.

Kultuurikomisjon arutas ka üldiselt avalik-õigusliku meedia tulevikust. Kuulajad ja vaatajad, eriti noored, kasutavad üha rohkem uue meedia võimalusi. Samas televisiooni mõju on vaatajatele jätkuvalt oluline. Komisjon tõdes, et vajalik on investeerida uutesse tehnoloogiatesse, et meediaarenguga sammu pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles