Dagestanis toimus enesetapurünnak

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutus Dagestanis ei ole plahvatused harulduseks. Pilt on tehtud 6. jaanuaril Mahhatškalas, kus enesetapja ründas miilitsajaoskonda.
Rahutus Dagestanis ei ole plahvatused harulduseks. Pilt on tehtud 6. jaanuaril Mahhatškalas, kus enesetapja ründas miilitsajaoskonda. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis täna toimunud enesetapurünnakus sai lisaks rünnaku korraldajale surma kaks politseinikku ja viga veel 12 inimest.

Kohalike võimude sõnul plahvatas lõhkeainet täis auto Hutšnis politseijaoskonna ees, hävitades üheksa jaoskonna ette pargitud politseiautot, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Pole teada, kes on rünnaku korraldaja ning seni pole keegi vastutust rünnakute eest endale võtnud. Samuti pole võimud täpsustanud, mis lõhkeainet kasutati ja kui võimsa plahvatusega oli tegu.

Venemaal tekitavad jätkuvalt tõsist muret sagedased rünnakud Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Sarnaselt naabritega on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased ning Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

Kohalike ametnike sõnul tegutseb Dagestanis jätkuvalt veel mitu islamirühmitust, kuhu kuulub sadu võitlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles