Nestor Ligile: maksupettused nõuavad resoluutset tegutsemist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid nõuavad rahandusminister Jürgen Ligilt otsustavat tegutsemist võitluses kütuseaktsiisi- ja käibemaksupettustega.

«Rahandusministeeriumi eelarveprognoos vähendas oluliselt nii 2013. aasta kui 2014. aasta oodatavaid kütuseaktsiisi ja käibemaksu laekumisi. Kahe maksu kahanevad laekumised lähevad vastuollu majanduse arengu loogikaga,» ütles Eiki Nestor. Tema sõnul võib maksude kahanemise põhjuseks võib pidada kasvanud maksupettusi.

Sotsiaaldemokraatide väitel on riigikogu rahanduskomisjonis toimunud arutelud näidanud, et valitsusel ei ole ühtegi vastust küsimusele, kuidas tõkestada maksupetturite toimetamist.

«Aeg ei oota, Jürgen Ligi! Maksupettused nõuavad kiiret ja resoluutset tegutsemist, kus täitevvõim ja parlament peavad koostööd tegema. Igasugused maksupettused kärbivad riigi võimalusi tõsta kas lastetoetusi või õpetajate palka,» ütles Nestor.

Ligile adresseeritud arupärimises küsivad sotsiaaldemokraadid, millised on valitsuse ettepanekud nii kütuseaktsiisi kui käibemaksu tasumisel toimuvate pettuste vähendamiseks ja millal jõuavad vastavasisulised eelnõud riigikokku. «Kui suur on oodatav «maksuauk» 2013. aastal? Kui suur oli see hinnanguliselt aastatel 2012 ja 2011?,» pärivad nad rahandusministrilt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles