Saksamaa saab esimesed Aafrika päritolu parlamendisaadikud

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karamba Diaby.
Karamba Diaby. Foto: SCANPIX

Saksamaa eilsete üldvalmiste tulemusena saab parlamendi alamkoda esimesed kaks Aafrika päritolu rahvasaadikut.

Hallest valiti Bundestagi 51-aastane Senegalis sündinud Karamba Diaby, kes kandideeris sotsiaaldemokraatide ridades ja osutus valituks tänu piisavalt kõrgele kohale erakonna nimekirjas, vahendas uudisteagentuur AFP.

Tulevane rahvasaadik saabus Saksamaale 1985. aastal, kui ta asus toonasel Ida-Saksamaal õppima keemiat. Diaby jäi ka pärast õpinguid Saksamaale ning nüüdseks on ta abielus sakslannaga, kellega tal on kaks last.

«Ma sain sisse!» rõõmustas Diaby oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol. «Tänan teid usalduse eest,» lisas ta sotsiaalvõrgustiku Facebook lehel. Diaby sõnul soovib ta keskenduda haridus- ja sotsiaalküsimustele.  

Valmistel kolmandaks ametiajaks liidukantsleriks valitud Angela Merkeli erakonnakaaslane Charles M. Huber, kes samuti parlamenti pääses, on sarnaselt Diabyle Senegali päritolu.

«Kallid sõbrad. MA OLEN BUNDESTAGIS,» kirjutas 56-aastane näitleja, kes valiti Bundestagi Darmstadtist.  

Huber sündis 1956. aastal Münchenis Senegali diplomaadist isa ja sakslannast ema perre. Saksamaal on ta tuntud eelkõige tänu oma rollile kunagises krimisarjas «Der Alte».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles