Vaher tahab kärpida PPA kontorite eelarvet kümnendiku võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri peamaja Tartus Riia tänaval.
Lõuna prefektuuri peamaja Tartus Riia tänaval. Foto: Margus Ansu / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher kavatseb vähendada ameti peakontori ja prefektuuride kontorite eelarvet kümnendiku võrra, mis toob tõenäoliselt kaasa koondamisi.

Vaher ütles intervjuus Postimehele, et eelarve vähendamise eesmärk on vaadata üle staabiinimeste palgad ja tekitada turukonkurentsi.

«Olgu neid inimesi vähem, kuid olgu nad motiveeritumad. Ja osaliselt on selle eesmärk leida raha põllule: sinna, kus toimub vahetu süüteomenetlus, piirivalve ja liiklusjärelevalve. See summa ei ole suur, sest juhtimine PPAs on juba praegu õhuke,» lausus Vaher.

Vaher on politsei- ja piirivalveameti siseajakirjas Radar öelnud, et PPA töötajate arv on viimastel aastatel vähenenud 500 võrra, samas on niinimetatud «staapide» isikkoosseis jäänud praktiliselt samaks.

«Osakonnajuhid ja prefektid vaatavad üle kõigi üksuste töökorralduse, kus ei tegelda vahetult inimeste abistamise või menetlustega, võttes aluseks, et uuest aastast väheneb nende eelarve kümnendiku võrra. Planeeriva-analüüsiva poole õhemaks muutmine toob staapides kindlasti kaasa ka koondamisi,» märkis Vaher Radaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles