Tehnikakõrgkool süüdistab professor Willbachi vähemalt 22 000-eurose kahju tekitamises

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Willbach.
Priit Willbach. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna tehnikakõrgkool lõpetas töösuhte professor Priit Willbachiga, kuna kooli hinnangul oli õppejõud uurimistöödega seoses küsinud koolilt rohkem raha, kui tegelikult töid tehti. Willbachi kinnitusel pole ta aga rahadega vassinud.

Tallinna Tehnikakõrgkooli kommunikatsioonijuht Marek Simulman ütles Postimehele, et kool vabastas ametist rajatiste õppetooli juhataja, professor Priit Willbachi (endine Vilba - toim.), kuna talle pannakse süüks mittesihipäraseid kulutusi ja vassimist tööde teostamise osas. Kokku on koolile tekitatud kahju vähemalt 22 000 eurot.

«On tehtud mingeid töid, mida tegelikult pole tehtud. Aga samas arved on nende eest esitatud ja raha saadud,» ütles Simulman. Tema sõnul käib jutt kahest projektist, mis on seotud teedeuuringutega ja mille eest tasus kõrgkool.

Simulman kinnitas, et kahju suuruse väljaselgitamise järel plaanib kool selle Willbachilt välja nõuda.

Willbach: väited on valed

Priit Willbachi sõnul ei vasta tõele väited, nagu ta oleks uurimustööde eest koolilt rohkem raha küsinud, vaid vastupidi, hoopis kool olevat professori sõnul ahneks läinud.

«Koolis on kindel kord, et 20 protsenti rahast läheb koolile ja ülejäänu peaks olema nende käes, kes töötavad,» selgitas ta ning lisas, et kool nõudis 20 protsendist enamat.

«Inimesed töötavad siin kerjusekrosside eest ning ainus võimalus lisa teenida on teaduslike töödega väljaspool tööaega ja selline ongi siis tänu,» rääkis Willbach.

Willbach ütles Postimehele, et ta tahtis, et teda lahti lastaks. «Ma viisin asja põhimõtteliselt nii kaugele, et kõik näeksid ja kuuleksid, kuidas käib teadusuuringute tegemine,» lisas ta. Willbachi hinnangul on jutud innovatsioonist vaid loosung ning tegelikkuses takistatakse neid, kes seda teha tahavad.

«Mind on lihtne rünnata, kuna olen poliitiline figuur,» lisas augustis Keskerakonnaga liitunud Willbach. Vilba on poliitikas olnud ka varem, kui ta oli Tallinna linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles