Sonny Aswani kakleb Eesti Energiaga toetuste pärast

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonny Aswani Hansapanga kevadkonverentsil 2003. aastal.
Sonny Aswani Hansapanga kevadkonverentsil 2003. aastal. Foto: Peeter Langovits

Kehra paberivabrik on viimase poole aasta jooksul Eesti Energia süü tõttu ilma jäänud kuni 10 miljonist kroonist, Eesti Energia sõnul on probleem tänaseks lahendatud.

Suurinvestor Sonny Aswani on vihane Eesti Energia peale, kes keelduvat tema paberivabrikule Kehras maksmast toetust, mida ettevõttel rohelise energia tootjana on õigus saada, kirjutab

Äripäev.

Aswani on investeerinud Kehrasse üle miljardi

«Kogu olukord tekitab minus täielikku vastikust,» ütles Sonny Aswani, kelle ettevõttesse Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on viimase kaheksa aastaga investeeritud üle miljardi krooni, osa sellest taastuvenergia tootmise arendamisesse.

«Ma olen otsustanud Kehrasse rohkem mitte investeerida,» lisas Aswani.

«Eesti Energia kohtleb meid täiesti ebaõiglaselt - meil oleks õigus saada rohelise energia toetust umbes miljon krooni kuus, aga selle asemel jooksen ma ühest kohast teise nagu ahv, samal ajal kui Eesti Energia hoiab endale soodustused, millele Horizonil õigus oleks, ja lubab minu ettevõttes elektri üldse välja lülitada.»

Horizoni tegevjuhi Sunil Marwahi sõnul on nad Eesti Energiaga kembelnud umbes kuus kuud ning kuigi Eesti Energia on tänaseks neile oma lahenduse pakkunud, on see Marwahi hinnangul Horizonile kahjulik.

"Nad on meile teinud sellise kokkuleppe, et kaotame aastas umbes 30 protsenti soodustustest," sõnas Marwahi. "See on minu hinnangul umbes 4 miljonit krooni aastas."

Eesti Energia on nüüdseks võimalused loonud

«Kuna elektrienergia tootmisseade asub ettevõtte sees ning sellega toodetud elektrienergiat ei ole Eesti Energia võrku antud, ei olnud võimalik ettevõttel saada toodetud taastuva energia eest elektrituruseadusega ettenähtud toetust,» kommenteeris olukorda Eesti Energia pressiesindaja Iveri Marukashvili.

«Praeguseks on vastavad võimalused loodud ja vajalikud lepingud sõlmitud. Sellega on toetusskeemi rakendamine juba käivitunud,» ütles Marukashvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles