Euroopa võistkondlike meistrivõistluste esiliiga toimub järgmisel aastal Tallinnas

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru staadion.
Kadrioru staadion. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa kergejõustikuliidu täitevkomitee otsustas anda Eestile Euroopa võistkondlike meistrivõistluste esiliiga korraldamisõiguse.

Võistlused toimuvad 21.-22. juunil 2014. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil. Lisaks Eestile osalevad Valgevene, Kreeka, Norra, Rumeenia, Portugali, Soome, Iirimaa, Belgia, Ungari, Sloveenia ja Leedu koondised. Eesti kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on oodata väga kõrgetasemelist võistlust: «Arvestades osavõtvate riikide esinumbrite isiklikke rekordeid ja saavutusi, saame arvestada enamikel aladel tipptasemel konkurentsi ja tulemustega.» Teigamägi lisas, et sellisel tasemel kergejõustikuvõistlusi on Eestis tomunud harva ja meie koondist ootab ees pingeline, kuid huvitav jõuproov. 

Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused toimuvad neljas erinevas liigas – superliiga, esiliiga, teine liiga ja kolmas liiga. Esiliigas võistlevad Euroopa 13.-24. kohal olevad kergejõustikukoondised. Riigid, kes lõpetavad esiliiga võistluse kolme esimese seas, tõusevad superliigasse (12 parima hulka) ning eelviimasele ja viimasele kohale jäänud riigid langevad teise liigasse.

Kui varasemalt toimusid Euroopa karikavõistlused, kus mehed ja naised võistlesid eraldi arvestuses, siis alates 2009. aastast on peetud Euroopa võistkondlikke meistrivõistlusi, kus mees- ja naiskond võistlevad ühtse koondisena. Tallinnas toimuvad võistlused on järjekorras viiendad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles