Sarivargast noor naine sai tingimisi karistuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukselink
Ukselink Foto: Ove Maidla

Pärnu maakohus määras kaheaastase tingimisi vangistuse 21-aastasele Olgale, kes pani toime rea korterivargusi.

Karistust ei pöörata täitmisele, kui naine järgmise kahe aasta jooksul uutest kuritegudest hoidub.

2012. aastal tegutsenud varast on kohtulikult karistatud varemgi, seekord pandi talle süüks vargusi ja omavolilisi sissetunge.

Varguste rida sai alguse 2012. aastal ööl vastu 20. maid, kui Olga tungis Pärnus Karusselli tänaval asuvasse puhkemajja, mille uks oli lukustamata. Sealt haaras naine kaasa sülearvuti, videokaamera ja sularaha.

Sama aasta juunis tungis Olga Pärnus Ringi tänaval lukustamata uksega korterisse, varga saagiks langes 400 eurot sularaha.

Järgmisel kuul avas naine lukustamata ukse Kerese tänaval ja võttis korterist kaasa sülearvuti koos koti, laadija ning mälupulgaga.

Pärast mõnekuulist vahet tegutses Olga taas ööl vastu 7. oktoobrit, kui tungis lukustamata ust avades Väike-Sepa tänaval korterisse, kust varastas esikust rahakoti koos dokumentide ja sularahaga.

Järgmisel ööl tungis naine lukustamata uksega eramusse Rähni tänaval, kus tema saagiks langes sülearvuti.

Ööl vastu 18. novembrit sisenes Olga lukustamata uksega korterisse Karja tänaval ja võttis sealt kaasa sülearvuti ning sularaha.

Mõned päevad hiljem, 23. novembri öösel, tegutses Olga Kooli tänaval, kus võttis lukustamata uksega korteris olnud jope taskust kaasa sularaha. Samal öösel sisenes ta lukustamata ukse kaudu veel eramusse Riia maanteel ning detsembri lõpus ka Kastani põigus asuvasse eramusse.

Politsei soovitab inimestel pöörata tähelepanu sellele, et nende kodude uksed oleksid alati lukustatud. Sama kehtib ka akende kohta, sest ka tuulutusasendis olevast aknast saab osavam varas jagu. Võõraid ei tohiks põhjuseta korrusmajade trepikodadesse lasta ja kahtlasest tegevusest tuleb teada anda politseile, meenutavad korrakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles