Laudurid said talveks trikipargi

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored on nõlva juba omaks võtnud, kuigi lumepargi ametlik avamine on alles laupäeval. Pildil lustib 12-aastane Domenik Vaiksaar.
Noored on nõlva juba omaks võtnud, kuigi lumepargi ametlik avamine on alles laupäeval. Pildil lustib 12-aastane Domenik Vaiksaar. Foto: Sille Annuk

Lõunakeskus ja Hawaii Express rajasid lumelauduritele ja suusatajatele väikse lumepargi, kus soovijad saavad lisaks nõlvast alla liuglemisele ka takistustel trikitada.


Spordikaupade poe taha kuhjatud lumemägi ei ole tehtud ainult taevaannist, kaupluse juhataja Marek Oolo sõnul töötasid paar ööd ka lumekahurid. «Päris seda tänava soolasegust lund kasutada ei saa,» rääkis Oolo.



Plaan selline harjutusrada teha tuli varem kui külmad ja lumi ning mõeldes just varasematele talvedele, kui valitsevast aastaajast andis märku ainult kalender.



Oolo sõnul on lumemägi küllalt väike ja sobib seetõttu ka neile, kes on alles algajad või pole varem takistustel harjutanud.



Selleks, et huvilistele sellise nõlva olemasolust teada anda, korraldavad künka rajajad laupäeval Lõunakeskuse lumepargi avamise ehk lumelaua- ja suusavõistluse, kus kõik soovijad võivad osaleda ja oma trikke näidata ning parimatele jagatakse ka auhindu.



Pärast võistlust on nõlv ööpäev läbi avatud kõigile soovijatele, valgustuseks on Hawaii Expressi seinale paigaldatud prožektorid, teiselt poolt annab oma panuse tänavavalgustus.



Oolo sõnul soovivad rajajad pargi kasutajatelt vastutasuks vaid üht – et nad enda järelt koristaksid ja aitaksid korrastustöödel. Loodetakse, et nõlv püsib sulamata veel märtsiski, nii et päris ilma hoolduseta see nii kaua kasutuskõlblikuna ei säili.



Linna sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp ütles, et tema teada seesuguseid ekstreemspordiharrastajatele mõeldud nõlvu Tartus rohkem tehtud ei ole ning linn ise on panustanud pigem sellele, et oleks olemas kasutatavad uisuväljakud ja rajad murdmaasuusatajatele.



Küll aga on võimalik, et selline nõlv tekib varsti otse Raekoja platsile. Nimelt kuulutab linn lähipäevil välja võistkondade registreerimise lumelinnaku ehitamiseks järgmisel reedel.



Lambi sõnul aetakse lumi kokku platsilt ja kõrvaltänavatelt ning on võistkondade endi otsustada, mida nad ehitada tahavad.



«Meil on mõte teha üks lumehunnik vähe suurem ja langusega, et oleks võimalik lastele väike liumägi teha, ja võib-olla leiab ka võimalusi lumelauduritele. Ma ei välista seda, kõik ideed on teretulnud,» arvas Lamp.



Et lumelaudurid kindlasti seal sõita saaks, peavad nad aga ise oma võistkonna kokku panema ja ehitama minema.



Lumepark


• Lõunakeskuse lumepargi avamine on 9. jaanuaril.


• Asub Lõunakeskuse Hawaii Expressi taga.


• Registreerimine kell 11, võistlus kell 12.



Lund sajab üha juurde


Kui praegu juhuslikult veel ei saja, siis õige pea hakkab, sest ilmajaam ennustas Lõuna-Eestisse paariks järgnevaks päevaks tugevat lumesadu.



«Neljapäeva varahommikul peaks Tartus algama korralik sadu,» ütles eile Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Ilme Tampel. «Et on ka tuult, siis tuiskab.»


Lund sajab meil ka homme. Reede õhtul hakkab ilm külmenema ja sadu lakkab. Laupäev, pühapäev ja ehk ka esmaspäev peaksid mööduma sajuta.



Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognoosi järgi on ööl vastu laupäeva külma kuni 17 kraadi ja ööl vastu pühapäeva võib külma tulla kuni 23 kraadi. (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles