Interpol andis «Valge lese» kohta välja arreteerimiskäsu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Lewthwaite
Samantha Lewthwaite Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline politsei Interpol andis välja arreteerimiskäsu Suurbritannia kodaniku Samantha Lewthwaite`i kohta.

Seda 29-aastast islami usku inglannat tuntakse Valge lese hüüdnime all, edastab Reuters.

Kenya esitas Interpolile vastavasisulise palve, kuna Kenya võimud kahtlustavad Lewthwaite`i seotuses Nairobi ostukeskuses aset leidnud terrorirünnakuga.

Lewthwaite on Londoni metroos 2005. aastal pommirünnaku korraldanud Germaine Lindsay lesk.

Väidetavalt kuulub naine Somaalia radikaalsesse islamistlikusse grupeeringusse al-Shabaab. Teda kahtlustatakse rünnakute korraldamises mitte islami pühakodadesse ning arvatakse, et ta tegi ka 2012. aasta Euroopa jalgpallimeistrivõistluste ajal rünnaku Mombasas asuvale baarile, kus jalgpallifännid matši vaatasid.

5. detsembril 1983. aastal Põhja-Iirimaal Banbridge`is sündinud naine kasutab ka nimesid Asmantara Lewthwaite ja Sherafiyah Lewthwaite.

Kenyas maeti eile ostukeskuse rünnakus ja pantvangidraamas hukkunuid. Võimuesindajad jätkavad pooleldi kokku varisenud Westgate`i ostukeskuse uurimist. Arvatakse, et varingute all võib veel ohvreid olla.

Väljaanne The Guardian edastas, et kümned ohvrid on veel leidmata ning ostukeskuses võib olla veel üks al-Shabaabi terrorist.

Kenya võimude ametlikel andmetel on hukkunuid 72.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles