Turvanaelikud aitavad libedaga jalule jääda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalatsitele kinnitatavad turvanaelikud aitavad libedaga püsti jääda, kuid lastele sobilikke suuruseid meil müügil pole.
Jalatsitele kinnitatavad turvanaelikud aitavad libedaga püsti jääda, kuid lastele sobilikke suuruseid meil müügil pole. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Praegu pole harv pilt, et mõni jalakäija tänaval libastub või koguni kukub, vältimaks ise sarnasesse olukorda sattumist võiks saabastele alla panna turvanaelikud.

Eestisse toob turvanaelikuid firma Seldren OÜ. Ettevõtte omanik Elina Österman kasutab naelikuid ka ise ja kinnitab, et koeraga jalutamas või niisama väljas käies on need talvisel ajal asendamatud asjad.

Naelikuid müüakse meil kolme sorti: ühed, mis katavad vaid kanna ja käivad saapa külge takjapaelaga, teised, mis katavad nii kanna kui ka päkaosa ning venitatakse kummiga saabaste peale, ja kolmandad, mis käivad päka alla. Östermani sõnul algavad nende hinnad kauplustes ligi 100st kroonist.

Naelikuid ei saa siiski kasutada igasuguste saabastega: täistallaga ja kannaalused naelikud ei lähe sugugi kõrge, peenikese kontsaga saabastele. «Need sobivad ikka korralikule talvesaapale nagu meie kliimas tarvis on,» lausus Österman.

Naelikute suuruseid on Sist XLini, kuid need on mõeldud täiskasvanute jalatsitele, lastesaabastele passivaid suuruseid meil müügil pole.

Kaupluseid, mis turvanaelikuid müüvad, on nii pealinnas kui ka väiksemates kohtades. Seldreni partneriteks on Prismad, Bauhofi ja tarbijateühistute poed, kaubamajad ning kingakauplused. Tarbija24 andmetel leiab päkaaluseid turvanaelikuid näiteks Tallinna Kaubamaja kingaosakonnast ja seal maksavad need 199 krooni.

Österman märkis lõpetuseks, et naelikutest on ikkagi kasu jää puhul, linnades, kus tänavad on praegu korralikult koristamata ja lumeputru täis, neist jalul püsimisel suurt abi pole, sest naeltel pole kuhugi haakuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles