Inimesed põgenevad tuha eest Costa Ricas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed jalutavad hüljatud maja juures Turrialba vulkaani jalamil, mis jääb Costa Rica pealinnast San Josest 67 km kaugusele.
Mehed jalutavad hüljatud maja juures Turrialba vulkaani jalamil, mis jääb Costa Rica pealinnast San Josest 67 km kaugusele. Foto: AP / Scanpix

Costa Rica ametivõimud tõstsid Turrialba vulkaanist välja lendava tuha tõttu valveloleku astet ja suurendasid evakueerimisele kuuluvat piirkonda.


Kohaliku päästeteenistuse edastatud evakueerimiskäsk puudutab vulkaanist 5-7 kilomeetri raadiuses elavaid inimesi, vahendas Insidecostarica.com.

Seni on kodudest evakueeritud ja telkidesse paigutatud 50 inimest. Suhteliselt väike number on tingitud hõredast asustusest vulkaani ümbruses.

Ametnikele tekitab muret, et jaanuarile iseloomulikud tugevad tuuled võivad tuha kanda pealinna San José suunas ja tiheda asustusega piirkondadesse.

Rahvusliku eriolukordade komisjoni (CNE) direktor Vanessa Rosales rääkis pressikonverentsil, et vulkaani seismiline aktiivsus on «intensiivne, kuid madal».

3328-meetrisest Turrialba vulkaanist paiskus teisipäeval tuhka ja kive, mistõttu lahkus kodudest 21 inimest.

Viimane tõsine vulkaanipurse leidis seal aset 1856. aastal. Möödunud 3500 aasta jooksul on Turrialbal toimunud vähemalt viis suurt vulkaanipurset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles