Prokurör nõudis peksusüüga Meelis Laole rahalist karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Lao
Meelis Lao Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus jätkus neljapäeval protsess peksusüüga ärimehe Meelis Lao üle, kellele prokurör nõudis rahalist karistust, kohtualuse kaks kaitsjat aga taotlesid tema õigeks mõistmist.

Prokuröri hinnangul on Lao süü avaliku korra raskes rikkumises tõendatud ja kohus peaks talle määrama 22 800-kroonise rahalise karistuse. Lisaks tuleks Laol süüdimõistmise korral tasuda teise astme kuriteo eest riigi tuludesse 6526 krooni.

Lao kaitsjad Helina Luksepp ja Vello Luik taotlesid mehe õigeks mõistmist. Üks neist ütles kohtuvaidluste käigus, et Lao tegevuses puudub kuriteo kooseis, teine aga väitis, et kriminaalmenetlus on alustatud ebaseaduslikel alustel ning süü on tõendamata. Ühtlasi tõstatas ta küsimuse, miks avaliku korra raske rikkumise süüasja menetles keskkriminaalpolitsei.

Lao ise kinnitas oma viimases sõnas, et pole süüdi ning tüli väidetava kannatanuga tekkis seetõttu, et viimane oli solvanud kaht naist.

Kohus langetab otsuse 19. jaanuaril.

Äripäeva jõukate ärimeeste tabelis viimastel aastatel kõrgetel kohtadel asuv Meelis Lao sattus uurimise alla seoses mullu 7. märtsil Tallinna ööklubis BonBon toimunud kaklusega. Väidetavalt tekkis Laol ööklubi garderoobi järjekorras ühe mehega vaidlus selle üle, kumb neist peaks riietusruumist oma üleriided varem kätte saama.

Tekkinud lahkarvamusi mindi klaarima ööklubist välja, kus puhkenud kähmluses lõi Lao uurimisandmetel teist meest ning põhjustas talle füüsilist valu. Väidetavalt jäi kogu vahejuhtum turvakaamerate lintidele, millest said prokuratuuri peamised süütõendid Lao agressiivse käitumise kohta.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas riigiprokuratuur Laole süüdistuse avaliku korra raskes rikkumises, mis võib talle süüdimõistmisel tuua kuni viieaastase vangistuse.

Viimati oli varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Lao uurimise all neli aastat tagasi, kui ta 2004. aasta septembris üritas jõuliselt lahendada Tallinna vanalinnas tegutseva McDonaldsi kiirsöögikoha üürivaidlust ja McDonaldsit üüripinnalt välja tõsta.

Lao anti omavolis süüdistatuna kohtu alla, kuid 2007. aasta oktoobris lõpetas kohus asja arutamise kuriteokoosseisu puudumise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles