Tusk. Töötus. Armetus.*

Madli Pesti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 rahvusvaheline uuslavastus räägib töötusest, pildil Gert Raudsep ja Wiebke Puls.
NO99 rahvusvaheline uuslavastus räägib töötusest, pildil Gert Raudsep ja Wiebke Puls. Foto: NO99

Lavale tuli NO99 koostöölavastus Müncheni ja Brüsseli teatritega, teemaks töötus ja ühiskonna hammasrattad.

Teatri NO99 rahvusvaheline koostöölavastus Müncheni Kammerspiele ja Brüsseli Kuningliku Flaami Teatriga «Ilona. Rosetta. Sue» esietendus laupäeval Tallinnas Salme kultuurikeskuses ja räägib töötusest. Kuid mitte ainult. Ka armetust üksikisikust masina Ühiskond lõugade vahel. Räägib ettemääratuse ja juhuse vahel võbelevast eksistentsist: kas jõhker bürokraatiatuul kustutab elunatukese või suudab vähene inimlik puude leegi siiski ellu puhuda?

Saksa tipplavastaja Sebastian Nüblingi uus töö seostub mõneski aspektis tema eelmise, 2011. aasta NO99 koostöölavastusega «Three Kingdoms», kuid ei ole ehk nii raputav ja üldistusjõuline. Laval on taas külm, kõle, veidi õõva tekitav ruum (kunstnik Ene-Liis Semper), mida seekord võimendab Salme kultuurikeskuse teatav nõukogudeaegne masinlikkus, inimesest suurem arhitektuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles