E-valimiste vastu sõdiv MTÜ saavutas kohtus trahvi vähendamise

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Ausad Valimised hoiatab e-hääletamise eest.
MTÜ Ausad Valimised hoiatab e-hääletamise eest. Foto: Küllike Rooväli

Harju maakohus vähendas täna keskerakondliku taustaga MTÜ Ausad Valimised kaebuse alusel neile tarbijakaitseameti poolt reklaamiseaduse rikkumise eest määratud trahvi.

Kohus tühistas MTÜ Ausad Valimised kaebuse alusel tänavu juunis tarbijakaitseameti määratud 1600 euro suuruse trahvi ning määras ühingule reklaamiseaduse rikkumise eest 800 euro suuruse trahvi, vahendas ERR Uudised.

Kohus jättis MTÜ menetluskulude hüvitamise taotluse rahuldamata.

MTÜ Ausad Valimised korraldas 18. märtsist kuni 7. aprillini Tallinnas reklaamikampaania ja lasi paigutada 68 asukohas üle linna reklaamid: «Nad võivad su hääle kustutada»,  «Iga e-hääl võib olla oht Eesti iseseisvusele», «Nad võivad anda Su hääle kellele tahavad».

Tarbijakaitseamet leidis, et mittetulundusühing rikkus kampaaniaga reklaamiseadust, mille kohaselt ei tohi reklaam olla oma sisult alavääristav või halvustav ning muuhulgas alavääristada õiguskuulekat käitumist.

«Kokkuvõttes tunnustab Tarbijakaitseamet täna tehtud (01.10.2013) kohtuotsust, milles kohus nõustus, et MTÜ Ausad Valimised rikkus oma e-valimiste vastase reklaamkampaaniaga reklaamiseadust,» teatas Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.

MTÜ Ausad Valimised on äriregistri andmetel registreeritud eelmise aasta märtsis. Ühingu juhatuse liikmeteks on registri andmetel Keskerakonda kuuluv Tallinna linnaametnik Siret Kotka ning Tallinna Ülikooli poliitikateooria professor Rein Ruutsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles