Kallaste lasteaia mudilastel oli eile juba külmapüha

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste lasteaia Vikerkaar ühe rühma mudilased tulid eile ennelõunal rõõmsalt linna pealt väikselt jalutuskäigult. Kallaste linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Jakov Šlenduhhovi sõnul pidid lasteaia rühmaruumide radiaatorid ka üsna varsti soojaks minema.
Kallaste lasteaia Vikerkaar ühe rühma mudilased tulid eile ennelõunal rõõmsalt linna pealt väikselt jalutuskäigult. Kallaste linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Jakov Šlenduhhovi sõnul pidid lasteaia rühmaruumide radiaatorid ka üsna varsti soojaks minema. Foto: Margus Ansu

Kallaste lasteaia Vikerkaar mudilasi ootas eile keskpäeval õuest sisse minnes külmade radiaatoritega rühmaruum. Lasteaia kütmisega probleeme pole, väitsid aga väikelinna ametnikud.

Kallaste lasteaias on külmapühad juba käes, temperatuur toas on sama, mis õues, tuli toimetusele vihje. Teate saatja lisas, et eeldusi olukorra normaliseerimiseks peaaegu pole, sest rahalistes raskustes Kallaste linn on katlakütuse müüjale võlgu üle 40 000 euro.

Eile ennelõunal olid Vikerkaare mudilased õues, vilu ei paistnud neil kellelgi olevat. Kui soe või jahe oli rühmaruumides, ei õnnestunud esimese hooga kindlaks teha, sest selgus, et Kallaste lasteaia Vikerkaar direktori kohusetäitja ja samal ajal ka Kallaste linnapea asendaja Liia Belova oli linnavalitsuse kolleegidega lähetuses.

Külmad radiaatorid

Vikerkaarega samas majas asuvas linnavalitsuses olid kõik radiaatorid külmad, seega olid need külmad ka lasteaias, sest hoonel on üks katlamaja. Linnavalitsuse ametnikest olid kohal lühikeste varrukatega pluusis raamatupidaja ning nohune sotsiaaltöötaja, kes märkis, et kannab laua taga jopet palaviku pärast.

Väikse ootamise järel saabus Kallaste linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Jakov Šlenduhhov, kes polnud külmi radiaatoreid märganudki. «Esmaspäeval oli siin isegi liiga soe,» kinnitas Jakov Šlen­duhhov. «Radiaatorid on külmad sellepärast, et meil on hoonel oma keskküte, radiaatorites on õhk ja peame selle välja laskma. Otsin kohe töömehe üles.»

Keskkonnaspetsialisti sõnul polnud radiaatorid külmad kütteõli müüjale võlgnetava raha pärast. «Võlg ei mängi mingit rolli, ostame kütust ikka,» ütles ta. Nagu tema sõnade kinnituseks oli linnavalitsuse akna taha saabunud suur tsisternauto, mille juht pumpas katlamaja mahutisse kütteõli.

Nii kütuse kui muude küsimuste pärast soovitas Jakov Šlenduhhov pöörduda linnapea asendaja Liia Belova poole. Liia Belova on väikelinnas linnapea asendaja sel põhjusel, et kohus vabastas sealse linnapea Viktor Nukka korruptsioonikahtluse pärast ametist.

Viktor Nukka töötab nüüd Kallaste linnavalitsuse arendusjuhina ning temagi oli koos kolleegidega eile komandeeringus. Küsimusele, kus ametnikud lähetuses on, vastas Jakov Šlenduhhov: «Vaat ei ütle, on üks koht.»

Kütmine on alanud

Telefonivestlusest Liia Belovaga selgus, et ametnikud olid ja on ka täna ühe rahvusvahelise projekti pärast Lätis, kus osalevad seminaril ja töökohtumistel. Lasteaeda hakati kütma tema sõnul reedel. «Esimestel päevadel oli hoone väga-väga soe,» rääkis Liia Belova. «Esmaspäeval käidi kütet reguleerimas ja kõik saadi korda. Probleemi ei ole, kütmisega on alustatud.»

Kütteõli müüjale on Kallaste linnavalitsus tõesti võlgu, kuid Liia Belova ei osanud võla suurust peast öelda. «Arutasime asja kütet müüva firmaga, saime võla suhtes kokkuleppele, kõik on nüüd korras,» kinnitas ta.

Samuti oma katlamajaga Kallaste keskkooli radiaatorid olid eile keskpäeval soojad. Lasteaia juurde kütust toonud veoki sabas olnud tsisternhaagis seisis koolimaja ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles