Vajaduspõhist õppetoetust saab ligi 2300 tudengit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

30. septembri südaööl lõppes esimene vajaduspõhise õppetoetuse taotlusperiood, toetust otsustati anda ligi 2300 tudengile.

Riigiportaali eesti.ee kaudu esitas taotluse kokku 3857 tänavu õppima asunud tudengit. Toetus määrati 2264 tudengile, 1583 taotlust ei vastanud toetuse saamise tingimustele ning 10 on praegu veel menetluses. Seega hakkab vajaduspõhist toetust saama ligi 2/3 taotluse vormistanud tudengitest.

Vajaduspõhise õppetoetuse taotlemise õigus oli umbes 14 000 tänavu sisse astunud tudengil. Paljud üliõpilased jätsid taotluse esitamise viimasele hetkele – viimase nädala jooksul sai positiivse vastuse 707 taotlust.

Vajaduspõhine õppetoetus on mõeldud üliõpilastele, kelle pereliikme keskmine sissetulek jääb alla 280 euro pereliikme kohta kuus. Kui sissetulek pereliikme kohta ei olnud suurem kui 70 eurot kuus, siis on toetuseks 220 eurot kuus; kui sissetulek pereliikme kohta jäi vahemikku 70-140 eurot, on toetuseks 135 eurot kuus; kui sissetulek pereliikme kohta oli vahemikus 140-280 eurot kuus, saab toetust 75 eurot kuus. Toetus vormistatakse pooleks aastaks ning järgmine taotlusperiood avaneb 2014. aasta veebruaris.

Lähiajal analüüsib haridusministeerium koos partneritega läbi ka esimese taotlusperioodi tulemused, selgitamaks välja taotlemissüsteemi ja -tingimuste probleemsemad kohad, et vajadusel muuta selgemaks taotlemise korda või tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles