Leedu kohus vabastas terrorismiga seostatud iirlase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Campbell
Michael Campbell Foto: SCANPIX

Leedu apellatsioonikohus mõistis täna õigeks varem terrorirühmitusele Tõeline IRA (RIRA) relvastuse soetamise katse eest 12 aastaks vangi mõistetud iirlase Michael Campbelli (41).

2008. aastal vahistatud Campbell mõisteti 2011. aasta oktoobris süüdi ebaseadusliku relvakaubitsemise katses, terroriorganisatsiooni aitamises ja ebaseaduslikus relvade omamises, vahendas uudisteagetuur AFP.

Otsuse edasi kaevanud Campbelli väitel ei töötanud ta RIRA hüvanguks ning ta eitas kuulumist selle rühmituse ridadesse.

Campbelli väitel oli tegu Briti luure MI5 provokatsiooniga ning ta mõisteti süüdi oma venna Liami tõttu. Viimane on üks neljast RIRA liidrist, kes mõisteti süüdi 1998. aastal Põhja-Iirimaal 29 elu nõudnud Omagh’ rünnakus.

Apellatsioonikohus leidiski, et Leedu võimud pole suutnud mehe väiteid ümber lükata ning vabastas mehe kohtusaalis.

RIRA tekkis 1997. aastal Provisoorsest IRAst (PIRAst), kes otsustas liituda rahuleppega ja lõpetada relvastatud võitluse Briti võimude vastu. Praegu on RIRA üks peamisi jätkuvalt tegutsevaid Põhja-Iiri terroriorganisatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles