Kütusereostus põhjustas suuroperatsiooni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad tõid mitmest paigast üle Eesti kohale spetsiaalseid poome, mis imavad veest õli ja takistavad reostuse levikut. Piirivalvurid viisid poomid oma kaatriga järvel laiuva õlilaigu juurde.
Päästjad tõid mitmest paigast üle Eesti kohale spetsiaalseid poome, mis imavad veest õli ja takistavad reostuse levikut. Piirivalvurid viisid poomid oma kaatriga järvel laiuva õlilaigu juurde. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeval veeteede ameti hüdrograafialaevast lekkima hakanud kütus kattis Peipsi veepeegli vähemalt üheksa hektari ulatuses. Eile kella 16 ajal lõpetasid piirivalvurid reostustõrjetööd.

Eile keskpäeval lehkas järvel Omedu ja Sääritsa küla all tugevasti diislikütuse järele. Sääritsa küla juures kaldast vaevu kilomeetri kaugusele järvele oli tõmmatud sadu meetreid absorbentainega täidetud pikki poome, mis imasid veest kütusejääke.

Samal ajal ei lasknud arvukad kalameeste paatkonnad end veepinda katvast kütusekilest häirida ning püüdsid aktiivselt nii spinningute kui sikuskatega. Ahven võtab, kinnitasid Tartu Postimehe järvele viinud Mustvee vabatahtliku järvepääste juht Kaupo Kaasik ning kaatri roolis olnud Lauri Meim­re.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles