Kross rahastamisskandaalist: see pole viimane selline juhtum

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Toomas Huik

IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross on varem lubanud, et teeb valimiste eel ühe paljastuse, kuid kinnitas täna hommikul Postimehele, et ei pidanud silmas Keskerakonna värsket rahastamisskandaali, mis tema hinnangul ei jää kindlasti viimaseks omasuguseks.

«Tegelikult kui nüüd olla täpne, siis ma ütlesin seda, et ma tegelen ühe praktilise korruptsioonijuhtumiga, mida siis Delfi tõlgendas nii, et ma paljastan suurt korruptsioonijuhtumit,» täpsustas Kross.

Ta kinnitas, et ei pidanud silmas Keskerakonna juhtumit, kuid avaldas arvamust, et selliseid paljastusi tuleb veel. «Ma usun, et see ei ole viimane asi,» sõnas ta.

Küsimusele, kas tema plaanitav paljastus saab olema sama oluline kui Tarmo Lausingu täna ilmunud ülestunnistust, vastas Kross, et tema juhtum pole ehk nii süsteemne, kuid on ilmekas.

«Ta ei ole võib-olla nii süsteemne, aga ta on väga ilmekas. See puudutab erakondade tegevust, või erakonna,» ütles Kross.

Küsimusele, millal ta oma infoga avalikkuse ette tuleb, Kross selget vastust ei andnud. «Me tegeleme sellega hetkel aktiivselt,» lubas ta.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing tuli eile õhtul välja paljastusega, kuidas tema kaudu korraldati erakonnale suurtes summades tundmatu päritolu raha annetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles