Eesti Post: tipptunnil tuleb järjekorras seismisega arvestada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkontoris käimiseks tuleb aega varuda.
Postkontoris käimiseks tuleb aega varuda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartlanna nuriseb, et kohalikus kandekeskuses venivad töötajate nappuse tõttu järjekorrad väga pikaks. Postifirma sõnul tuleb tipptunnil sabas seismisega lihtsalt arvestada.

«Eesti Postiga on pidevalt jamasid. 30. septembril kella 17 ja 18 vahel, kui  Tartu kandekeskuses pakil järgi käisin tööl vaid üks inimene,» kurtis tartlanna Maris Männiste. Naise sõnul seisis tema ees järjekorras vähemalt 8 inimest.

«Kuu viimastel päevadel on postkontorites tavaliselt vähem kliente, mistõttu lähtume töögraafikuid koostades loogikast, et kui kuu esimeses pooles on rohkem kliente, on ka tööl rohkem inimesi, kuu lõpupoole, kui kliente käib vähem, on ka teenindajaid vähem,» selgitas olukorda Eesti Posti pressiesindaja Kadri Tonka. Septembris oli Ringtee postkontoris peaaegu iga päev tööl kolm inimest, kuu keskel, kõige intensiivsematel külastuspäevadel neli. Kuu lõpupoole teenindas mõnel päeval kliente kaks töötajat. «Nii oli ka 30.september, kui alates kella 15.00-st jäi tööle kaks klienditeenindajat,» kinnitas Tonka.

Kui üldtendents on, et kuu lõpus on vähem kliente, siis postifirma esindaja sõnul erandpäevi paraku leidub ning mõnel päeval on postiteenuste tarbijaid rohkem. Näiteks 17.00 kuni 18.00 on ajavahemik, mil inimesed tulevad töölt ja satuvad sageli korraga postkontorisse. Enne ja pärast seda kellaaega on kuu viimastel päevadel teenindussaalis vaikne. «Sellisel kellaajal postkontorisse tulles tuleb paratamatult väikses järjekorras seismiseks valmis olla,» tõdes pressiesindaja.

Tonka lubas, et tulevikus asi paraneb. «Kui augustis alustasime Ringtee postkontoris kolme töötajaga, siis septembris lisandus neljas ning oktoobris alustas õppimist veel üks uus töötaja,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles