Keskerakond nimetas Lausingut manipulatsioonide ohvriks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskerakonna telk Tallinna Lasnamäe päevadel.
Eesti Keskerakonna telk Tallinna Lasnamäe päevadel. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Keskerakond hoidus sisulistest kommentaaridest erakonna ebaseaduslikust rahastamisest rääkinud Tarmo Lausingu väidete kohta ja nimetas teda manipulatsioonide ohvriks.

«Me mõistame oponentide katseid Keskerakonda valimiskampaanias diskrediteerida. Lähema kahe nädala jooksul ei ole välistatud, et leitakse Itaaliast või Brüsselist veel mõni lausing, kes esineb oma pihtimustega. Alati on enne valimisi püütud mõni taoline skandaal püsti panna, kunagi ei ole neist pärast valimisi aga midagi järele jäänud,» teatas Keskerakond täna ajakirjandusele saadetud pressiteates.

Keskerakonna teatel näitab avaliku annetuse register, et Lausing on kõnealustel aastatel andnud iga kuu Keskerakonnale 50 krooni annetuseks, ainult 5. septembril 2005 on ta annetanud 7000 krooni.

«Keskerakond lähtub nendest finantsaruannetest. Me ei tea, milliste manipulatsioonide ohver on Tarmo Lausing, kuid nende eest võib talle kaastunnet avaldada. Vaevalt oli kokkusattumus, et ta tegi oma avalduse kaks nädalat enne valimisi,» teatas Keskerakond.

Partei peasekretär Priit Toobal Postimehe täiendavatele küsimustele vastata ei soovinud, öeldes, et tal pole erakonna pressiteatele midagi lisada.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing avalikustas eile, et tema kaudu annetati Keskerakonnale suuri summasid tundmatut päritolu raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles