Seppik: minu teada pole musta rahastamist toimunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Peeter Langovits

Endine Keskerakonna finantssekretär, praegune reformierakondlane Ain Seppik ei kinnitanud Tarmo Lausingu väiteid Keskerakonna musta rahastamise kohta.

«Mul on raske seda tõde siin hinnata, kuna kõik on nii umbmäärane. Minu teada selliseid asju ei ole toimunud,» ütles Seppik.

«Kui Tarmo Lausing ütles «A», peaks ta ütlema ka «B» – mis siis toimus, kust ta seda teab ja kust niisugused andmed on tulnud, sest lihtsalt midagi öelda enne või ka pärast valimisi võib ju igaüks. Ta peaks ise täpsustama,» rääkis poliitik.

«Mina ei oska teisiti kommenteerida, kui et mingeid selliseid juhtumeid seoses Tarmo Lausingu või ka kellegi teisega mina küll ei tea,» sõnas ta.

Seppik ei nõustunud ka Lausingu väitega, et must rahastamine leiab Keskerakonnas aset igas kvartalis.

«See on täiesti ebausutav. Minul kui erakonna finantssekretäril selliseid teadmisi ei siis nendel aastatel ega ka praegu ei ole,» ütles Seppik ja lisas, et kuni 2009. aasta sügiseni Keskerakonnal rahastamisprobleeme polnud, kuna riigi toetus kattis kulutused. «Ma isiklikult ei usu, et igas kvartalis midagi sellist tehakse, see oleks silma torganud,» ütles ta.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing tuli eile välja väitega, et tema kaudu liikus parteisse suuri summasid teadmata päritolu raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles