Vakra rahastamisskandaalist: küürakat parandab vaid haud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Endine keskerakondlane Rainer Vakra leiab, et Tarmo Lausingu väidetes partei musta rahastamise kohta pole põhjust kahelda.

«Ma arvan seda, et väärtused, eetika ja juhtimine on Keskerakonna sees alati probleemiks olnud ja ma ei näe mitte mingit põhjust, miks Tarmo Lausing peaks neid väiteid ise välja mõtlema. Mul ei ole mingit põhjust kahelda tema sõnades,» ütles Vakra, kes lahkus erakonnast mullu kevadel.

«Just rahaasjade kordategemise ja eelarvevahendite selge kasutamise nõudmine olid need asjad, mille eest visati välja Kalle Laanet ja viis riigikogu saadikut (nende seas ka Vakra ise – toim.) otsustasid lahkuda. Seetõttu kogu see problemaatika mind kindlasti imestama ei pane,» rääkis ta.

«Teisalt pean ma ütlema ka seda, et isiklikult – kahjuks või õnneks – ei ole mina kunagi selliste lähikondlaste ringi kuulunud, et minuga oleks keegi erakonna rahastamist toona arutanud. Kindlasti ei usaldatud erakonna rahaasjadesse neid inimesi, kes nõudsid, et need tuleb korda teha. Kriitikuid ju ometi sellistesse mustadesse skeemidesse ei saa kaasata ja siis on igati loogiline, et meile sellest ei räägitud,» meenutas poliitik.

«Kindlasti on see väga hästi, väga konkreetselt varjatud saladus ja mina võin siinkohal vaid meelde tuletada vana Eesti mõttetera, et see on konkreetne näide, kus küürakat parandab vaid haud,» lisas ta.

Vakra rõhutas, et ei Reformierakond ega Keskerakond pole vaatamata varasematele skandaalidele astunud samme olukorra parandamiseks. «Avalikkuse ees on tehtud suuri sõnu, aga tegelikult ei ole ju toetatud ei erakondade rahastamise muutmist ega valimiskulutuste piiranguid ehk aasta ajaga ei ole õigusruumis tegelikult mitte midagi muutunud,» leidis ta.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing tuli eile välja väitega, et tema kaudu liikus erakonda suur summa tundmatut päritolu raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles