Ene Ergma keelas Soome haridusministri esinemise

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraadid soovisid tuleva nädala neljapäeval olulise tähtsusega riikliku küsimusena arutleda hariduse teemal ja palusid üheks kõnelejaks Soome haridusministri Krista Kiuru, kelle ettekande teemaks oli «Hariduslike võimaluste võrdsus kui riigi edukuse tagatis – regionaalne ja sotsiaalmajanduslik vaatepunkt».

Veel oleks 20-minutilised ettekanded pidanud Tallinna Ülikooli professor Aaro Toomela, kes rääkinuks hariduse regionaalsest kättesaamatusest Eestis, ja sotside fraktsiooni liige Mart Meri ettekandega «Siht nutikale hariduskorraldusele».

Teisipäeval saatis aga riigikogu esimees Ene Ergma sotsidele teate, et hariduse kättesaadavus on küll Eesti riiki ja rahvast puudutav oluline teema, aga probleemiks on see, et esinema on palutud teise riigi valitsuskabineti liige, samal ajal ei ole aga debatis esindatud ega osalema palutud Eesti haridusministrit, Ergma parteikaaslast Jaak Aaviksood.

«Riigikogu juhatus on seisukohal, et selline käitumine ei ole kokkusobiv parlamentaarsete tavadega ning on lugupidamatu meie hea naaberriigi lugupeetud haridusministri suhtes, kelle paneb säärane käitumine ebamugavasse olukorda,» kirjutas Ergma sotsidele vastuseks.

Ergma tegi ettepaneku lisada ettekandjate hulka ka Aaviksoo, kuid sotsid keeldusid sellest. «Rõhutame, et riigikogu on Eesti vabariigi seadusandlik kogu, kus arutatakse ja otsitakse lahendusi Eesti riigielu probleemidele ning nendes poliitilistes debattides osalevad Eesti riigi ja rahva esindajad, mitte teiste riikide poliitikud,» kirjutas Ergma veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles