Madagaskaril tapeti julmalt kaks eurooplast, keda kahtlustati organitega kauplemises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madagaskaril tapeti julmalt kaks eurooplast, keda kahtlustati organitega kauplemises
Madagaskaril tapeti julmalt kaks eurooplast, keda kahtlustati organitega kauplemises Foto: SCANPIX

India ookeanis asuval Madagaskaril tappis vihane rahvahulk kaks eurooplast, keda kahtlustatakse lapse tapmises ning organitega kauplemises.

Eurooplased kaotasid elu eile Nosy Be turismisaarel, edastab AFP.

Juhtum sai alguse, kui kaheksa-aastase poisi röövimises kahtlustatav kohalik mees selle nädala kolmapäeval kinni peeti. Selle tulemusena kogunes politseijaoskonna ette rahvamass, kus arvati, et tabatud mees tappis poisi, et eemaldada talt organid.

«Politsei leidis poisi eile hommikul surnuna. Lapselt olid ära lõigatud suguorganid ja keel,» sõnas politseijuht Guy Bobin Randriamaro.

Politseijaoskonna ees olnud rahvamassi vaos hoidmiseks pidid politseinikud õhku tulistama. Üks inimene võis selles hukkuda.

Mass lahkus siis politseijaoskonna eest ning põletas maha kaheksa maja. Randriamaro sõnul läks rahvamass pärats seda kahe eurooplase elupaika. Mehi piinati niikaua, kuni nad organikaubanduses osalemise üles tunnistasid.

Politseinik Honoya Tilahizandry sõnas, et eurooplased viidi hiljem Ambatolaka rannale, kus nad tapeti ja põletati.

Ei ole teada, miks Madagaskari elanikud just neid kahte meest organikaubanduses kahtlustasid. Politsei sõnul ei olnud need eurooplased kurjategijad.

Madagaskari väljaanded kirjutasid, et lintšijad leidsid meeste elupaiga juurest inimkeha jäänuseid, kuid politsei ei ole seda kinnitanud.

Prantslasest turisti sõnul oli vägivallatsejate hulgas ka naisi ja lapsi.

«Kaks euroopa päritolu meest tapeti ning nende surnukehad visati lõkkesse. Kui oleksin sekkunud, oleks ka mind tapetud,» lausus prantslane.

Ta lisas, et organikaubanduse kohta liiguvad vaid kuulujutud.

Madagaskari ametnike andmetel olid ohvrid prantslased. Prantsusmaa välisministeerium on kinnitanud ühe oma kodaniku surma Madagaskaril.

Prantsusmaa konsulaat Madagaskaril hoiatas turistide seas populaarse Nosy Be saarele reisimise eest.

Madagaskaril on ka varem tulnud ette juhtumeid, milles rahvamass on hakanud omakohut mõistma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles