Saarts: Meikari ja Lausingi avaldustel on kaks olulist erinevust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Erinevalt «Silvergate’ist» puudub endise keskerakonldase Tarmo Lausingi rahapesu teemalisel avaldusel üllatusmoment ning kuna prokuratuur ei asunud asja uurima, võib meediatähelepanu kiiresti vaibuda, leiab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.

«Minu meelest on (Meikari ja Lausingi avaldustes – toim.) kaks fundamentaalselt erinevust – esimesel juhul alustas prokuratuur kohe uurimist ja asi oli ajakirjanduses üsna pikalt,» vahendab ERR Uudised Saartsi arvamust.

Praegu võib aga skandaal suhteliselt kiiresti vaibuda, juhul kui mingeid konkreetseid nimesid või uut informatsiooni Lausingi avaldusele ei lisandu, märkis politoloog.

Lisaks sellele oli Silvergate’il kahekordne uudsuse moment – musta raha liikumine parteides tuli inimestele üllatusena ning mis veelgi olulisem, see puudutas Reformierakonda, mida peeti pigem ausaks parteiks, arutles Saarts.

Politoloogi hinnangul ei võta Keskerakonna põhiline valija negatiivset informatsiooni erakonna kohta kuigi tõsiselt, mistõttu ei mõjuta ilmselt ka eile avalikuks tulnud Keskerakonna varjatud rahastamise skeem kuigi palju erakonna tulemust kohalikel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles