Fotod ja video: vaata, kuidas puhastatakse Tallinna ühissõidukeid

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) bussipark Mustamäel Kadaka teel on koduks suuremale osale linna liinibussidest. Siit toimub busside liinile saatmine, remontimine aga ka nende igapäevane puhastamine.

TLT avalike suhete spetsialist Urmas Tooming ja töökodade juhataja asetäitja Jaanus Vink näitasid Tallinncityle, kuidas toimub ühissõidukite puhastamine.

Kuivpuhastuse läbivad kõik bussid, mis järgmiseks päevaks liinile lähevad, öösel. Selline koristamine tähendab prügi ja muu vedeleva prahi sõidukist eemaldamist.

Märgpuhastust tehakse bussides 2-3 nädala tagant või siis juhtudel, kui bussijuhi või öise koristaja teatel selleks vajadus on.

«Enamasti tähendab see seda, et kas ilmastikuolude või siis mõne määrdumise tõttu ei saa bussi üksnes kuivpuhastamisega puhtaks,» märkis Vink. Märgpuhastus kätkeb endas akende, käetugede, hoidikute, lagede ja põrandate põhjalikku pesu. Märgpuhastuse juures kasutatakse erinevaid kemikaale, mis võtavad ka kõige suurema mustuse lahti.

Busside puhtuse eest hoolitseb TLT-s umbes 30 koristajat, lisaks neile aitavad koristustöid teha liinide lõpp-peatustes sotsiaalse töö tegijad, kelle koguarv jääb kusagil 40 kanti. Nendest inimestest on TLT-le palju abi, et ühissõidukid võimalikult puhtana hoida.

«Kuivkoristuse korral, mis toimub igal öösel, tulevad  inimesed kaheksaks tunniks tööle ja koristavad bussid ära. Kui avastatakse suuremat sorti määrdumist, siis tellitakse märgpesu. Igapäevaselt võimaldab meile kasutada olev inimressurss märgpesu teha 5-6 bussile,» ütles Vink Tallinncityle.

Sodimise ja muu vandaalitsemisega puutub TLT kokku igapäevaselt. «Pea iga öö on mõni buss, mis saabub tagasi bussiparki, kus on midagi tahtlikult määritud,» märkis Vink, kuid lisas, et viimasel ajal on taoliste juhtude arv vähenemas.

Istmete puhastamine vastavalt vajadusele

Tekstiilkattega istmed tähendavad puhtuse seisukohalt mõistagi rohkem pingutust. «Uute busside soetamisel oleme arvestanud seda, et istmekatte materjal oleks võimalikult tugev, et seda ei saaks lihtsalt katki lõigata ning et sodimisel või muu määrdumise korral oleks lihtne puhastada,» tõi Vink välja.

Vajadusel tehakse ka istmete märgpesu, mis sarnaneb vaiba puhastusele. Esmalt pihustatakse istmekattele kemikaalisegu ning seejärel puhastatakse ja kuivatakse kate spetsiaalse tolmuimejat meenutava puhastusmasinaga.

«On ka kurioosseid juhtumeid olnud, kus keegi on bussis transportinud oma suvilasse vana õli ning sellega istmekatte rikkunud. Sellisel juhul peame vahetama istmekatte välja,» selgitas Vink.

Töökojas on tööl sadulsepp-polsterdaja, kes vahetab välja istmekatted, mida enam puhastada ei õnnestu.

Iga päev on tipptunnil Tallinnas korraga liinidel rohkem kui 300 bussi, kokku on TLT-l aga praegu üle 400 bussi. Kuivkoristamine toimub sarnaselt ka trammides ja trollides. Põhjalikum pesu viiakse neiski läbi vastavalt vajadusele.

Vaata videoülevaadet sellest, kuidas teostub märgpesu Tallinna linnaliini bussides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles