Koolivaheaja lõpp manitseb linnaliikluses tähelepanelikkusele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Tallinn.
Lumine Tallinn. Foto: Liis Treimann.

Homsest on lastel pikk jõuluvaheaeg läbi ning nad liiguvad taas aktiivsemalt linnas, nii et autojuhtidel tasub lumevallide vahel laveerides tähelepanelik olla.

Maanteeinfokeskus juhib seoses sellega, et lapsed hakkavad pärast talvist koolivaheaega esmaspäevast alates jälle aktiivsemalt liikuma, tähelepanu lumerohkusega seotud ohtudele, mida põhjustavad tänavate ja maanteede äärde kuhjatud lumevallid.

Vallide varjust ei ole teed ületama asuv jalakäija autojuhile nähtav ning ka jalakäija vaateväli on piiratud. Väiksemad lapsed ei näe lumevalli taga sõitvat autot ning see võib põhjustada liiklusõnnetuse. Samuti on lumisel teel liikuva sõiduki müra väiksem.

Autojuhtidel soovitatakse aeglasemalt sõita, eriti sõidutee ületuskohtadele lähenedes, aga ka mujal liigeldes - jalakäijal on oma teel vähem ruumi.

Jalakäijatel tasub meeles pidada, et sõiduteed ületama asudes tuleb veenduda, et lumevalli varjus ei liigu märkamatuks jäänud sõidukeid. Tuleb arvestada, et auto peatumisteekond on talvel pikk ja juht ei pruugi autot pidama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles