Ballistilist raketti Bulava katsetatakse ilmselt mais-juunis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaallveelaev Dmitri Donskoi
Tuumaallveelaev Dmitri Donskoi Foto: Wikimedia

Venemaa sõjatööstus plaanib ballistilist raketti Bulava katsetada sel aastal esimest korda mais-juunis.


«Pidades silmas seda, et käre pakane kattis Valge mere jääga, kavatsetakse Bulava esimesed katsetused viia läbi mai lõpus või juuni alguses, kui jääkate on kadunud,» rääkis sõjatööstuskompleksi allikas RIA Novostile.

Samas kinnitas ta informatsiooni, et 2010. aastal leiab aset enam kui kaks katsetust. «Selleks on loodud vajalik reserv, mis võimaldab viia läbi kindlal arvul katsetusi,» jutustas allikas.

Praeguse seisuga on viidud läbi 12 katsetust, millest viis õnnestusid. Seni viimane katsetus leidis aset 9. detsembril 2009 tuumaallveelaeva Dmitri Donskoi pardalt ja ebaõnnestunult.

Täna varem rääkis üks teine sõjatööstuskompleksi allikas RIA Novostile, et mandritevahelise raketi Bulava katsetustesse võib tulla muudatus. Tema sõnul lõpetas ebaõnnestumiste jada uurinud komisjon oma töö detsembri lõpus. Vastavalt komisjoni ettepanekule võivad Bulava katsetusi oodata ees karmid otsused, lisas ta.

Mandritevahelise ballistilise tuumaraketi Bulava tegevusraadius on 8000 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles