Kasumit teenivad külaseltsid võivad hakata saama vähem toetust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Madalama toetusmäära rakendamine tasulist teenust pakkuvatele külaseltsidele võib kaasa tuua sadade külakeskuste tegevuse hääbumise, leiab Saarema liikumine Kodukant.

Kodukanti teeb murelikuks detsembri algul põllumajandusministeeriumi poolt Leader-tegevusgruppidele saadetud kiri, kus muuhulgas räägitakse Leader-meetme raames rakendatavast madalamast toetusmäärast nendele MTÜ-dele, kes teenivad tulu, kirjutas Oma Saar.

Kui tavapäraselt antakse Leader-meetme puhul MTÜ-le projektitoetust kuni 90 protsenti abikõlbulike kulude maksumusest ja ettevõtjale kuni 60 protsenti, siis põllumajandusministeeriumi teatel kuuluvad Euroopa Liidu õiguses ettevõtja mõiste alla ka sihtasutused, MTÜ-d ja kohalikud omavalitsused, kui nad on seotud majandustegevusega.

Majandustegevuse korral antakse hoolimata taotleja õiguslikust vormist toetust kuni 60 protsenti abikõlbulike kulude maksumusest, osutas põllumajandusministeerium.

Liikumine Kodukant on seisukohal, et maapiirkondades, kus seltside pakutavad kultuuriteenused ja koolitusvõimalused on tihti ainukesed kohapeal kättesaadavad teenused, võivad külaseltsid antud otsuse tõttu lõpetada oma tegevuse, sest seltsid ei ole täna võimelised katma omavahenditest 40 protsenti projektide maksumusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles