Valgevene firma keeldus ehitamast Sotši suusastaadioni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene riigipea Alseksandr Lukašenka (vasakul) koos oma Vene kolleegi Dmitri Medvedeviga Krasnaja Poljana suusakeskuses Sotši lähistel märtsis 2009.
Valgevene riigipea Alseksandr Lukašenka (vasakul) koos oma Vene kolleegi Dmitri Medvedeviga Krasnaja Poljana suusakeskuses Sotši lähistel märtsis 2009. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Valgevene ehitusfirma Traipl loobus osalemast Sotši olümpiaobjektide ehitamisel, ajalehe Vedomosti väitel on motiiv poliitiline.


Valgevenelased pidid 2014. aasta talimängudeks ehitama 20 000 pealtvaatajat mahutava ja 40 hektari suurusel maatükil asuva laskesuusastaadioni. Projekti maksumus ulatus ligikaudu 257 miljoni rublani.

Aastal 2006 tuli president Aleksandr Lukašenka välja initsiatiiviga võtta projektist osa ja teatas soovist ehitada Sotši «Valgevene väike nurgake».

Vedomosti andmetel on äraütlemise põhjuseks Moskva, mis keeldus tegemast nafta eksporditollile allahindlust. Kui varem hõlmas soodustus kogu Valgevenesse eksporditavat naftat, siis nüüd oli Moskva nõus tegema soodustust vaid teatud kogusele.

Väljaande väitel on Traiplil Valgevene valitsusega lähedased sidemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles