Kultuurkapital muutis rahastamispõhimõtteid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Corelli Musicu kodulehest.
Fragment Corelli Musicu kodulehest. Foto: www.corelli.ee

Kultuurkapital muutis vähenevate rahavoogude tõttu aasta lõpul rahastamispõhimõtteid ja nüüdsest ei saa riigiasutused, avalik-õiguslikud organisatsioonid ja äriühingud enam tegevustoetust taotleda.

Reaalselt puudutab see ka Corelli kontsertagentuuri, kes igas kvartalis lisaks projektitoetusele sai tegevustoetust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui 2009. aastal sai Corelli Music OÜ tegevustoetust ühtekokku 105 000 krooni ning ligi 230 000 krooni konkreetselt kontsertide korraldamiseks, olles ainuke tegevustoetust saanud äriühing, siis alanud aastal sai Corelli Music 90 000 krooni kontserttegevuseks ning tegevustoetust enam ei saanud.

Põhjus, miks tegevustoetust äriühingutele enam ei maksta, on lihtne - vähenenud maksulaekumise tõttu on kultuurkapitali eelarve kokku kuivanud.

«Äriühingutele me edaspidi tegevustoetusi ei maksa, küll aga kõiki projekte, mida äriühingud ellu viivad, kindlasti toetame, üritame jõudumööda ka tulevikus toetada, nii et selles osas muudatust ei ole,» ütles kultuurkapitali juht Raul Altmäe ning lisas, et väheneva eelarve tingimustes ei jää sihtkapitalide töös tehtud muudatus ilmselt viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles