Vilja Savisaar kiitis Kallase esinemist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar.
Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlamendi Demokraatide ja Liberaalide Liidu (ALDE) fraktsiooni kuuluv Vilja Savisaar andis europarlamendi ees oma pädevust tõestanud Siim Kallasele positiivse hinnangu.


«Usun, et tänase esinemise järel ning arvestades transpordi- ja turismikomisjoni meelsust saalis, võib öelda, et Kallasest saab transpordivolinik,» ütles Savisaar Postimees.ee´le antud intervjuus.

«Siim Kallase esinemine oli sümpaatne. Transpordi valdkond pole selline teema, milles lihtsalt ümmargust juttu ajada,» lisas Savisaar, kes kiitis Euroopa Komisjoni transpordivolinikuks pürgiva Kallase õpivõimet.

Samas tõi Savisaar välja, et mõne küsimuse puhul pidi Kallas tunnistama oma puudulikke teadmisi või asjaolu, et tal puudub praegu veel konkreetne ettepanek, kuidas küsimuses edasi liikuda.

Savisaar kiitis ka Kallase soovi midagi reaalselt oma ametis ära teha, et viie aasta möödudes oleksid transpordivaldkonnas edusammud silmaga nähtavad.

«Meeldiv oli kuulda ka seda, et ta on valmis koostööks Euroopa Parlamendiga, milleks jõustunud Lissaboni leping suuremad võimalused annab,» lisas mullu europarlamenti valitud Savisaar, kuid lisas, et mõne europarlamendi saadiku jaoks tundus Kallas liiga ausana, jättes kasutamata poliitikute enesemüümise võtted.

Savisaar peatus ka Balti riikide ja muu Euroopa  raudteeühenduse Rail Baltica projektil, nimetades seda Eesti, Baltikumi ja kogu Euroopa jaoks oluliseks ettevõtmiseks, millesse seni on suhtutud üsna leigelt.

«Ma ei kahtle Siim Kallase ja minu soovis raudteeprojekti edasi arendada,» lausus Savisaar, kes rõhutas, et ka tema on selle projekti enda ametiaja üheks prioriteediks võtnud. Samas möönis Savisaar, et tegemist on väga kalli ettevõtmisega, mis käib euroopa struktuurifondide rahata Balti riikidele üle jõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles