Pärnu noorteaasta sündmused tipnevad Rannapargis

Merilyn Merisalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme hommikul algab terve päeva kestev trall Pärnu Rannapargis, kus kohalikud ja kaugemalt tulnud noored tähistavad just neile pühendatud päeva.

“Peame oluliseks, et iga noor mitte ainult ei näeks võimalusi enda ümber, vaid neid ka kasutaks,” rääkis ürituse peakorraldaja Kadri Roos.

Päev algab kell 11 rongkäiguga Rüütli platsilt Rannaparki, kus lavadel astuvad üles artistid, teavet jagavad organisatsioonid ja tegutseb ligi 30 töötuba.

Näiteks saab õppida kitarrimängu ja võitluskunste, seltsis teha ekstreemsporti. Töötubade juures murul algab pärastlõunal moe-show, mille mannekeenid valitakse külaliste seast. Kinotelgis näeb nii Tallinna ülikooli filmitudengite kui maakondade võistlejate loometööd.

Päevateemat selgitatakse täpsemalt sisutelgis. Viie tunni jooksul saavad huvilised arutleda kodanikuhariduse üle. Infot jagavad ja arutelu juhivad grupijuhid noorteorganisatsioonist Tegusad Eesti Noored koostöös Euroopa Liidu teema ekspertidega.

Pealaval astuvad teiste esinejate seas üles pärnakas Rebecca Kontus oma bändiga The Ska Factor ja eelmisel aastal konkursi “Noortebänd 2004” võitnud Ursula. Julgetele on avatud vabalava.

Kogu päeva vältavad maakonnavõistlused. Roosi sõnutsi arvestatakse filme, kohapealsetest asjadest valmistatud plakateid, sportmängude ja vaimse mõõduvõtmise tulemusi. Jalgpallis võistlevad omavahel ENL ning haridus- ja teadusministeerium.

Noortepäev lõppeb kella 21 paiku pärast peaesineja Tanel Padar & The Sun kontserti, mil pealaval kuulutatakse välja aasta tublim maakond.

Kõik Rannapargi üritused on tasuta. Täpne kava on üleval internetis aadressil http://www.noortepaev.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles