Tallinna loomaaia isatiiger lahkus igavestele jahimaadele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bronto kaotas enne surma poole oma kehakaalust.
Bronto kaotas enne surma poole oma kehakaalust. Foto: Maaja Kitsing

Isane amuuri tiiger Bronto, kelle haigestumisest eelmise aasta lõpus loomaaialugudes juttu oli, lahkus esmaspäeval oma 15. eluaastal igavestele jahimaadele.

Nagu loomaaia töötajad kartsid, oli tal peensoolekinnise küljes suur kasvajaline moodustis.



Kuni ei õnnestu leida võimalust rajada tiigritele kavandatud ja tinglikult tiigrioruks nimetatavat tänapäeva nõuetele vastavat ekspositsiooni, ei ole loomaaial kavas uut isaslooma Tallinna tuua.



Kaks siin elavat ematiigrit Spiga ja Brita peavad oma «diplomaatilist tegevust» üksinda jätkama. Udu ja pakane on üheskoos loomaaia ära ehtinud ja seal näeb kõik välja nagu lumekuninganna lossis.



Jõudumööda on töötajad hoidnud külastajatele liikumiseteed korras ja ainuüksi turvaliseks jalutamiseks on loomaaed üks linna paremaid paiku. Kotkamäel liituvad pesakohendamisel habekotkastega tasapisi üksteise järel teisedki liigid.



Hiljuti jõuti seal valmis ka täiendavate kaamerate paigaldamisega ning tänavu on võimalik pesitsusajal ühtekokku jälgima hakata koguni viie kotkapaari tegemisi.



Pärast koolivaheaega jätkavad oma tegevust ka loomaaia õpilasringid, mille taasloomisest täitus aasta alguses juba 30 aastat. Selle aja jooksul on neis keskkonnaharidust saanud enam kui 1700 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles