Põlvehädade all kannatajad said eestikeelse infoportaali

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment veebiportaalist Minupolv.eu.
Fragment veebiportaalist Minupolv.eu. Foto: Tarbija24

Muu hulgas liigeseproteese tootev firma Johnson&Johnson avas eestikeelse veebilehe Minupolv.eu, kust põlvehädade all kannatavad inimesed saavad infot põlveliigeste anatoomia, valu põhjuste ja ravivõimaluste kohta.

Eesti Traumatoloogide ja Ortopeedide Seltsi esimehe Aare Märtsoni sõnul kohtab arst vastuvõtul nii selliseid patsiente, kes on end välismaiste infoportaalide abiga hästi kurssi viinud, kui ka neid, kellel ei ole olnud võimalust infot hankida.

Seepärast on eestikeelse infoportaali loomine tema hinnangul väga tänuväärne algatus, sest see võimaldab kõikidel patsientidel omal käel teada saada, mida näiteks põlveliigese vahetamine endaga kaasa toob, ja annab võimaluse operatsiooniga seotud aspektid enne otsuse langetamist põhjalikult läbi mõelda.

Lisaks on veebilehele koondatud teave spetsialistidest, kes liigesehaigustega tegelevad ja kellelt vajadusel konkreetsemat abi saab.

Liigesehädad on Eestis kasvav probleem ning aastas teostatakse ligi 3000 liigese vahetamist, neist pea pooled on põlveoperatsioonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles