Piilupesa lasteaed kolib praegustest ruumidest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi Piilupesa hallitavatest ning seentest kahjustatud ruumidest peavad lapsed 1. märtsiks välja kolima.
Viimsi Piilupesa hallitavatest ning seentest kahjustatud ruumidest peavad lapsed 1. märtsiks välja kolima. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimsis asuva Piilupesa lasteaia hoolekogu otsustas eilsel koosolekul, et hallituse, seenkahjustuse ning muude laste tervisele halvasti mõjuvate tingimuste tõttu ei ole võimalik enam Esmarile kuuluvas hoones edasi olla ning hiljemalt 1. märtsiks kolitakse kõik 200 last asenduspindadele.


Hoolekogu otsustas, et asenduspinnad on kasutusel niikaua, kuni valmivad uued hooned või renoveeritakse Piilupesa praegune maja. Igal juhul peab asenduspindadel olemine lõppema 1. septembriks 2011.

Asenduspindadena on hoolekogu heaks kiitnud kolm kohta - eramu Astri teel, eralasteaed Lillelapsed Sõstra teel ning ridaelamud Hundi teel ja Nurme põigus. Nendesse majadesse peaks ära mahtuma kõik Piilupesa lapsed.

Piilupesa lasteaia juhataja Margery Lilienthal tõdes, et nii tervisekaitse, lapsevanemad kui õpetajad on lõplikult aru saanud, et niiskus, hallitus ja külm Piilupesa lasteaia praegusestes hoonetes on laste tervisele ohtlik. Tervisekaitseinspektsiooni asjatundjad on öelnud, et kui hoones olev seen peaks sattuma laste organismi, on see eriti ohtlik.

Täna edastas Lilienthal hoolekogu poolt eile valitud asenduspindade andmed vallavalitsusele, kes sõlmib pindade omanikega vajalikud lepingud.

Viimsi vallavalitsus on tellinud ehitusekspertiisi, millest peaks selguma, milliseid ümberehitusi on Piilupesa majas vaja teha, et see lastele ohutuks muuta. Pärast tulemuste selgumist rehkendab suurärimehele Toomas Toolile kuuluv Esmar, kui palju ehitustööd maksma lähevad ning millist rendihinda hakkab firma vallalt sisse kasseerima. Siis peab juba vald otsustama, kas võtta Esmari pakkumine vastu või kolida hoopis uutele pindadele.

Jaanuari algul valis Viimsi vald välja viis arendajat, kes on nõus ehitama uued lasteaiahooned ning need vallale rendile andma. Milline firma hanke võitis, ei ole praegu veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles