Ukrainast tuleb teateid esimestest rikkumistest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko koos tütre ja pojaga Kiievi kesklinnas asuvas valimisjaoskonnas.
Viktor Juštšenko koos tütre ja pojaga Kiievi kesklinnas asuvas valimisjaoskonnas. Foto: AP / Scanpix

Lääne-Ukrainas Lvivis tuli valimispäeval ilmsiks, et nimekirjades pole mitme kortermaja elanikke ja Odessas on olukord väidetavalt lausa kohutav.


«Meile helistasid Lvivi elanikud ja kaebasid, et praktiliselt nn terved majad on nimekirjadest välja jäänud,» rääkis Lvivi oblasti organisatsiooni Valijate komitee juht Oksana Daštšakivska pressikonverentsil Interfaxi vahendusel.

Tema sõnul on taoline lugu seotud sellega, et nimekirjade aluseks võeti 2002. aasta nime kirjad.

Valijate komitee juht Odessa oblastis Anatoli Boiko väitel on tõsistest rikkumistest teatatud peaaegu kõigist valimisringkondadest, vahendas Interfax.

Eelmiste valimistega võrreldes on olukord Odessa ja selle oblasti jaoskondades täiesti kohutav, rääkis ta. Boiko sõnul on neile teatatud ka inimeste ebaseaduslikust nimekirjadesse lisamisest.

Odessa oblasti administratsiooni ülema Nikolai Serdjuki arvates kulgeb kõik aga normaalselt ja ilma pingeteta. «Olukord on normaalne, valimiste organiseerimine on nõutud tasemel,» rõhutas ta.

Rahulikust situatsioonist teatab ka Ukraina siseministeeriumi Odessa oblasti üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles