Poliitika spetsialist: teises voorus näeb halastamatut võitlust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnikud tõid hääletuskasti Kiievis elavale vanamemmele koju kätte.
Ametnikud tõid hääletuskasti Kiievis elavale vanamemmele koju kätte. Foto: Reuters / Scanpix

Õhkkond Ukraina presidendivalimiste esimeses voorus on pinev, kuid teises voorus näeb Viktor Janukovitši ja Julia Tõmošenko vahel halastamatut võitlust.


SRÜ riikide instituudi direktor Konstantin Zatulin rääkis

Interfaxile

, et atmosfäär on juba praegu pingeline, muutudes teises hääletusvoorus suisa raevukaks.

Tema prognoosi järgi edestab Janukovitš esimeses voorus selgelt Julia Tõmošenkot. «Pakun välja, et Janukovitš kogub täna 35 protsendi suuruse toetuse ja edestab Julia Tõmošenkot 10 protsendipunktiga,» ütles Zatulin.

SRÜ riikide instituudi juht arvab, et Tõmošenkol on programm teiseks vooruks täiesti olemas.

Tema varasemate väljaütlemiste järgi, et Janukovitš võib talt olulises koguses hääli ära võtta, võib teha järelduse Tõmošenko otsustavusest teise vooru suhtes, arutles Zatulin.

Seetõttu ta ei välista võimalust, et praegune peaminister võib pärast esimest vooru läheneda senisele riigipeale Viktor Juštšenkole.

Zatulin märkis, et kui Tõmošenko peaks teises voorus lüüa saama, siis jääb ta ikkagi Ukraina poliitika raskekahurväe hulka. Kui aga Janukovitš saab teises voorus lüüa, siis lahkub ta Zatulini prognoosi järgi poliitikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles