Londonis kuulutati välja Eesti lugemisaasta Suurbritannias

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemisaasta Suurbritannias kasutatav logo.
Lugemisaasta Suurbritannias kasutatav logo. Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Londonis Margus Laidre kuulutas täna välja Eesti lugemisaasta Suurbritannias koondnimega Book Now, Estonia 2010.

Lugemisaasta alguse puhul esines saatkonnas toimuval üritusel briti kirjanik Ian Thomson, kes rääkis sõdade vahelisel perioodil kuulsate kirjanike Graham Greene'i, Bertrand Russelli, Arthur Ransome'i ja H. G. Wellsi sidemetest Eestiga, vahendas Eesti Londoni saatkonna pressiesindaja.

Suursaadik Laidre sõnul jääb tihti tunne, et käime sõnadega liiga kergekäeliselt ringi.

«Minu sooviks on, et lugemisaastal pööraksid inimesed suuremat tähelepanu sõnade sisule ja kaalule meie ümber,» ütles ta. «Kaalugem iga oma sõna ja ärgem unustagem vana tõde, et hea sõna võidab võõra väe,» märkis suursaadik.

Lugemisaasta toob Suurbritanniasse mitmeid Eesti kirjanikke ning arvukalt Eestiga seotud kirjandusüritusi. Trükist on ilmunud Jaan Kaplinski romaan Seesama jõgi kirjastuselt Peter Owen Publishers, ilmumist ootavad Eesti kirjanduse antoloogia kirjastuselt Dedalus ning Doris Kareva ja Kristiina Ehina teosed kirjastuselt Arc Publications. Doris Kareva ja Kristiina Ehin osalevad suvel Ledbury luulefestivalil.

Koostöös kirjastusega Wingedchariot jõuavad Eesti lasteraamatud koos illustratsioonidega iPhone'i. Eesti Kool Londonis lavastab kevadel Leelo Tungla näidendi ning keskendub selleaastases õppeprogrammis Eesti lastekirjandusele. Kevadel on koolil kavas läbi viia lasteraamatute laat.

Aprillis osalevad Eesti kirjastajad Londoni raamatumessil. Aasta jooksul toimub veel mitmeid
kirjandusalaseid loenguid, raamatuesitlusi ning palju muud.

Eesti lugemisaasta 2010 eesmärgiks on tuletada inimestele meelde, et lugemine on nauding, mis annab nii elamusi kui teadmisi. Lugemisaasta üritusi Suurbritannias korraldab kultuuriministeeriumi toel Eesti saatkond Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles