Moody´s andis Kreekale karmi hinnangu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moody´s jättis Kreeka krediidireitingu tasemele A2.
Moody´s jättis Kreeka krediidireitingu tasemele A2. Foto: Reuters / Scanpix

Reitinguagentuur Moody´s andis Kreeka krediidireitingule karmi hinnangu ja jättis väljavaate negatiivseks tasemele A2.


«Olukorras, kus puudus kindlus Kreeka valitsuse võimekuse kohta programmi rakendada, jätab Moody's jõusse negatiivse väljavaate samaks,» teatas Moody's. Agentuuri hinnangul pole selge, kas Kreeka valitsus suudab riigi rahaasjadesse selgeust tuua, vahendas AFP.

Kreeka on esitanud ebausaldusväärseid andmeid riigi eelarvepuudujäägi ja riigivõla kohta, võltsitud statistika tõi kaasa aga Euroopa riikide meelepaha ning riigi reitingute kiire languse.

Möödunud nädalal esitles Kreeka valitsus Euroopa Komisjonile kava, kuidas puudujääki vähendada ja seeläbi rahvusvaheline usaldusväärsus taastada. Agentuuri hinnangul on 2010. aastaks seatud eesmärki saavutamine võimalik.

Kreeka ambitsioonikas 3-aastane stabiliseerimisplaan näeb ette eelarvedefitsiidi kärpimise 12,7 protsendilt 2,8 protsendi peale SKTst aasta 2012 lõpuks.

Samuti nähakse ette majanduskasvu taastumist. Kreeka majandus peaks 2011. aastal kasvama 1,5 protsendi võrra SKTst ja 2012. aastal 1,9 protsendi võrra. Tänavu kahanes Kreeka majandus 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles