Rimi tõi müügile Rootsi emafirma ökosarja

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue ökosarja tooted.
Uue ökosarja tooted. Foto: Rimi

Rimi hüpermarketites on müügile tulnud ettevõtte Rootsi omanikfirma ICA AB mahetoodete sari I Love Eco. Tooted on vabad sünteetiliste väetiste jääkidest ja geneetiliselt muundatud organismidest.


I Love Eco brändijuhi Ariella Rotsteini sõnul ostetakse toodete tooraine valdavalt Rootsi põllumeestelt, kaugemalt tuuakse toorained, mis põhjamaades ei kasva - näiteks kohv ja kakao.

Rotsteini sõnul on ökoloogiliselt puhta toidu hinnad natuke kõrgemad kui masstoodanguna valmistatud toodete omad.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul on tootesarjas 40 toodet, milleks on peamiselt toiduained: purustatud tomatid, seesamiseemned, kookoshelbed, palsamiäädikas, rapsiõli, moosid, jasmiiniriis, jahu, kaerahelbeküpsised, näkileib, makaronid, läätsed, oad, taco-kaste, kakao, sinep, siirupid, sidrunimahl, õunapüree.

Lisaks on sarjas ka puuvillased käterätid. Kõik tooted on toodetud ja ja transporditud vastavalt Euroopa Liidu mahetoodete nõuetele.

Firma turundus- ja kommunikatsioonijuht kinnitas, et Rimi teeb jätkuvalt koostööd ka kohalike mahetootjatega. Möödunud suvel laiendati Rimi hüpermarketites mahepõllumajanduses kasvatatud köögi- ja puuviljade valikut.

«Lisaks müüme Vändra maheleiba, Sildesti ökosarja pähkleid ja kuivatatud puuvilju ning Saidafarmi mahejuuste ja -kohupiimasid,» märkis ta.

Mägioja nõustus, et Eesti tarbija jaoks oleks kõige keskkonnasõbralikum oma ökosarja tooted  Eestis toota. Ta ütles Tarbija24.ee'le, et tulevikus võiks see osade kaupade puhul nii ka olla.

Praegu on aga Eesti mahetoodete müügid tema sõnul väga väikesed. Frma loodab, et uus I Love Eco sari tõstab ökotoodete üldist populaarsust ning siis on Rimil mõistlik teha ka oma kohalik ökoloogiline bränd. «Täna arvestades neid mahtusid, mida me suudaksime müüa, ei ole ta väga mõistlik,» nentis Mägioja.

I Love Eco sarja tooteid müüb Rimi lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Rootsis ja Norras. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles