Töötukassa meenehange on ministri luubi all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa juht Meelis Paavel.
Töötukassa juht Meelis Paavel. Foto: Liis Treimann.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur palus töötukassalt infot ligi miljon krooni maksma läinud meenete ja kontoritarvete hanke kohta, täpsemat infot loodab ta saada nõukogu istungil veebruari alguses.

Pevkur ütles, et on saanud töötukassast nende hangete kohta esialgse informatsiooni, loetledes töötukassa möödunud aastal ostetud meeneid ja kontoritarbeid ning nende hankele pakkumise teinud firmasid. Töötukassa sümboolikaga kontoritarbeid osteti töötukassa ja tööturuameti ühendamisest teavitamiseks ja klientide paremaks teenindamiseks, meeneid aga selleks, et tööotsijaid töötukassa teenustest teavitada.

«Asjas täiendava selguse saamiseks olen palunud töötukassast lisainformatsiooni ja kindlasti tõstan töötukassa nõukogu liikmena selle teema ka nõukogus. Seejärel otsustan, kas teha Euroopa vahendite kasutamise osas ka siseaudit antud riigihanke kohta või mitte,» sõnas sotsiaalminister Postimees.ee'le.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja rõhutas, et töötukassa ei ole sotsiaalministeeriumi allasutus, vaid avalik-õiguslik organisatsioon ning sotsiaalminister on vaid selle nõukogu liige.

Keskerakond esitas eile ja täna ministrile kaks arupärimist seoses töötukassa mulluse ligi miljon krooni suuruse meenehankega. Erakond tahab teada, kas minister peab õigustatuks meenetele ja kontoritarvetele 900 000 krooni kulutamist ajal, mil Eestis on hinnanguliselt 102 000 töötut.

Äripäev kirjutas, et töötukassa ligi miljonikroonise meenete ja kontoritarvete riigihankest ligi poole endale saanud firma AD Mad juht Ago Kurg on töötukassa juhi Meelis Paaveli abikaasa vend.

Töötukassa ostetud meened:
• töötute teeninduskaardid - 0,174 krooni/tükk
• pastapliiatsid - 3,37 krooni/tükk
• kilekaaned tööotsimiskava ja otsuste hoidmiseks - 1,79 krooni/tükk
• maapiirkondade klientidele jagamiseks mõeldud helkurid hinnaga 13,95 krooni/tükk

Kontoritarvete hankele laekus pakkumisi 9 pakkujalt (AD Mad OÜ, CUUL.EE OÜ, Folger Art AS, Infotark AS, L&L Reklaam OÜ, Officeday Estonia OÜ, Orient Kontorikaubad AS, Reklaamkink OÜ, Sulemees OÜ).
Meenete hankel laekus pakkumisi 10 pakkujalt (AD Mad OÜ, Aure OÜ, CUUL.EE OÜ, Infotark AS, Kinkston Kingiagentuur OÜ, L&L Reklaam OÜ, Orient Kontorikaubad AS, Reklaamkink OÜ, Roi AS, Sulemees OÜ).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles