Laulufestivalil jagati lastele kiitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaaegu kolmkümmend maakonna last ja noort võttis osa 15. mail Abja kultuurimajas peetud festivalist «Laul teeb rõõmsaks».

kohaliku muusikakooli õpetaja Siirius Sikka sõnul oli eesmärk pakkuda osavõtjaile pingevaba laulurõõmu. Seetõttu polnud sellel laulupäeval võitjaid ega kaotajaid.

Kolmeosalisel kontserdil, mida juhtis muusik Endel Purju, esinesid 7-18-aastased lauljad. Iga osa järel panid kuulajad hääletuskarpi sedeli oma lemmikesineja nimega. Publiku lemmikuks osutusid 9-aastane Aivar Jaanus Abja Gümnaasiumist ja veelgi noorem Mariann Õmblus Viljandi laulustuudiost Viva la Musica (juhendajad Maarika Koks ja Taivi Mölder).

Juhendajatest koosnenud žürii andis välja hulga eripreemiaid ilusast lauluhäälest ja dünaamilisest esitusest parima diktsioonini. Preemia pälvisid Jana Abzalon, Mariann Õmblus ja Eva-Lotta Vunder (Viva la Musica), Tauri Toomel, Liina Rätsep, Käthliin Käba ja Rita Liiver (Võhma Gümnaasium), Hanna-Maria Kordziejonek, Karl Puidet, Kristiina Jalakas ja Viirika Siigur (Abja Gümnaasium), Saamuel Pedosk (Kirivere Põhikool), Laura Põrk (Suure-Jaani Gümnaasium) ning Laura Lilleste (Mõisaküla Keskkool).

Pika laulupäeva järel kulus kõigile marjaks ära kehalõdvestuse näidistund, mida juhatas tunnustatud vokaalpedagoog Leelo Talvik.

Festivalipäev lõppes diskorütmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles