Kriis: töötukassa tegutseb rangete suuniste alusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis.
Tarmo Kriis. Foto: Priit Simson

Töötukassa nõukogu esimees, tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnul pole tal praegu mingit infot selle kohta, nagu oleks töötukassa juht logoga kontoritarvete ja meenete ostmisel kuidagi valesti käitunud.

Kriisi kinnitusel tegutseb töötukassa juhatus rangelt nõukogu poolt kinnitatud eelarve alusel. «Me küll pastakaid kokku ei loe, aga nende kulutuste tegemise aluseks on nõukogu antud üldised suunised. Tehingut tuleks hinnata lähtuvalt sellest, kas tegu oli riigihangete seaduse rikkumisega või mitte. Täna puudub mul küll alus väita, et seda on rikutud,» ütles ta.

Võrdlust, mitu sotsiaalset töökohta oleks saanud luua või mitu töötut koolitada selle enam kui 940 000 krooni eest, mille töötukassa kulutas logoga meenete ja kontoritarvete ostmiseks, pidas Kriis kohatuks.

«Ma pean täielikuks populismiks tuua selliseid võrdlusi. On täiesti loomulik, et töötukassal kui väga suurel struktuuril on oma tegevuskulud ja kontoritarvete kulud on üks osa sellest,» sõnas Kriis Postimees.ee'le.

Kriis lisas, et pole jõudnud end kurssi viia töötukassa sisemiste protseduuridega selle hanke korraldamisel. See info, mis praegu olemas, reeglite rikkumisele tema sõnul ei viita. «Täiendav uurimine annab asjale selgust.»

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli ja tema abikaasa venna Ago Kure sugulussideme tähtsust selle hanke juures ei osanud Kriis kommenteerida, sest pole sellega täpsemalt kursis. «Mulle on kinnitatud, et kõiki tehinguid tehti kehtivaid õigusakte järgides. Seetõttu ei oska ma enne hinnangut anda, kui olen ära kuulanud täpsemad selgitused sel teemal.»

Kuna nõukogu liige sotsiaalminister Hanno Pevkur soovis teemat järgmisel nõukogu istungil käsitleda, arvas Kriis, et kuulatakse ära juhatuse selgitused selle kohta, ent eraldi uurimistegevust ta esialgu algatada ei kavatsenud.

«Ei ole mõtet seda teemat käsitleda enne, kui on selge, mis on toimunud. Saan aru, et on spekulatsioonid välja käidud, aga meil ei ole ju teada mingisuguseid fakte, mis kinnitaksid töötukassa juhtkonna tasemel isikliku kasu saamist,» märkis nõukogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles