Rahvaliidu noored kaebasid minister Lukase kohtusse

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Rahvaliidu noored esitasid täna halduskohtule kaebuse, et lasta tühistada haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase otsus, millega neile ja noortele sotsidele aastatoetus määramata jäeti.

«Haridusminister Tõnis Lukase eiras noorteühenduste aastatoetusi määrates Noortepoliitika Nõukogu seisukohti ja jättis oma otsusega teotusesaajate hulgast välja MTÜ Noored Sotsiaaldemoraadid ja MTÜ Rahvaliidu Noored, kuigi need vastasid eelnevalt kinnitatud valikukriteeriumidele,» seisab MTÜ Rahvaliidu Noored pressiteates.

«Poole mängu pealt reegleid ei muudeta. Minister Lukas ei tohi oma suva järgi muuta varem kokkulepitud ja väljakuulutatud valikukriteeriume. Võibolla on tegemist poliitilise kättemaksuga, et Rahvaliit ja sotsid peatsid Lukase läbimõtlemata koolireformi kava? Kohus saab ministri käitumisele hinnangu anda - saatsime kaebuse Tartu halduskohtule, kus palume ministri otsus tühistada,» selgitas MTÜ Rahvaliidu Noored juhatuse liige Anti Sepri.

Aastaid on Rahvaliidu noorte teatel kehtinud hea tava, et noorteühenduste aastatoetuste üle otsustab ministeeriumi esindajate ja noorteühenduste esindusorganisatsioonide nõukogu, kes toetuse andmisel lähtub ligi 30 punktist koosnevast kvaliteedikriteeriumist, sh miinuspunktid poliitilise või usulise maailmavaate eest. 2010. aasta tegevustoetused kinnitas Noortepoliitika Nõukogu juba 19. novembri koosolekul, kus osales ka minister.

«Minister Lukas jättis oma otsusega aastatoetusest ilma MTÜ Noored Sotsiaaldemoraadid ja MTÜ Rahvaliidu Noored - hoolimata sellest, et taotlusi vaaginud eksperdid andsid nimetatud ühingute tegevusele heakskiitva hinnangu. Samas sai sajaprotsendilise toetuse mõnigi noorteühing, kelle tegevuses leiti puudusi või kellel oli probleeme eelmiste aastate tegevusaruandega,» teatasid Rahvaliidu noored.

Ministri säärase teguviisi vastu on Rahvaliidu noorte sõnul protesti avaldanud ka kodanikuühenduste katusühendus Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit ning 50 noorteühendust koondav katusorganisatsioon Eesti Noorteühenduste Liit.

MTÜ Rahvaliidu Noored on poliitikahuviliste noorte klubi, mis järgib noorsootöö põhimõtteid. Rahvaliidu Noorte eestvõttel on muu hulgas saanud teoks koolivägivalla ennetusprojekt «Hooliv kool», aastaid üle Eesti toimunud keskkonnateadlikkuse tõstmise kampaania «Vanapaber ei ole praht» ja laste unistusi kohaliku elu juhtimisse kaasav algatus «Väikesest mõttest suur rõõm».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles