Maksuamet hakkab inimesi maksukuulekusele ergutama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksuamet alustab homme teavituskampaaniaga «Maksmata maksud jätavad jälje», et tõsta inimeste teadlikkust maksuraha kasutamisest ja tõsta sellega kodanike motivatsiooni makse maksta.


Maksu - ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav ütles, et maksude kogumise seisukohast on kõige olulisem, milline on maksumaksja motivatsioon maksude tasumiseks. Kui üldiselt maksukuulekas majanduskeskkonnas koguneb mitmeid demotiveerivaid mõjutajaid, võib maksude laekumine tema sõnutsi järsult kukkuda eelkõige just nimelt seetõttu, et maksumaksjad orienteeruvad õiguskuulekuselt ümber maksudest hoidumisele.

Eelmise aasta teisel poolel Maksu- ja tolliameti (MTA) sissenõudmise talituse juhataja Kerly Lillemetsa doktoritöö raames läbi viidud uuringust selgus, et inimesed ei tea, milliseid teenuseid maksuraha eest riigilt saadakse.

«Teavitustegevusega soovime me kõiki mõtlema panna, miks me makse  tasume ning loodetavasti tõsta arusaamist, et maksude maksmine on meie  valitud ühiskondlik kokkulepe, mis võimaldab riigil toimida ja  kodanikele sotsiaalseid garantiisid pakkuda,» ütles Aav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles